Παρασκευή 29 Μαΐου 2020


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, αγαπητοί μαθητές/μαθήτριες ,

Μετά από αρκετό καιρό αναστολής λειτουργίας των σχολείων, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου θα βρεθούμε ξανά στον χώρο μας, το 8ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, και τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.

Βέβαια, η νέα πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, καθώς εκτός από τον διαχωρισμό των τμημάτων και την απουσία μερικών μαθητών, υπάρχουν αρκετοί κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρηθούν. Παρακάτω ακολουθούν οδηγίες σχετικές με το νέο πλαίσιο λειτουργίας, για να γνωρίζουμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε: 

1. Οι ώρες προσέλευσης και αποχώρησης από το σχολείο παραμένουν ίδιες όπως και στην κανονική περίοδο λειτουργίας του σχολείου. Οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο αυστηρά στο διάστημα 08:00 π.μ – 8:15 π.μ. και αποχωρούν στη 13:15μ.μ. Η προσέλευση θα ακολουθεί τους κανόνες απόστασης 1,5 μ. που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους γονείς. Παρακαλούμε οι γονείς να αφήνουν τους μαθητές/τριες στην εξωτερική πόρτα του σχολείου όπου θα παραλαμβάνονται και θα πηγαίνουν αμέσως μέσα στην τάξη τους. Εκεί ο συνάδελφος που έχει την 1η ώρα μάθημα τους τοποθετεί σε συγκεκριμένο θρανίο. Προφανώς οι αίθουσες έχουν διαμορφωθεί βάσει των οδηγιών με τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου.

2. Η προσευχή δε θα πραγματοποιείται στην αυλή του σχολείου αλλά στις αίθουσες των μαθητών, με ευθύνη των εκπαιδευτικών τους. Στις τάξεις θα υπάρχει αντισηπτικό για όλα τα παιδιά. Επίσης, η καθαρίστρια του σχολείου θα παρευρίσκεται τις πρωινές ώρες στο σχολείο και θα καθαρίζει στα διαλείμματα (καρέκλες – θρανία) και την ώρα των μαθημάτων τις λοιπές επιφάνειες (κουπαστές, τουαλέτες, γραφεία κλπ).

3. Με το πέρας του μαθήματος και το χτύπημα του κουδουνιού οι μαθητές/τριες , συνοδεία των εκπαιδευτικών, κατευθύνονται στην αυλή του σχολείου για το διάλειμμά τους. Οι ώρες διαλειμμάτων παραμένουν ίδιες, όπως και στην κανονική περίοδο λειτουργίας του σχολείου.

4. Στην αυλή υπάρχουν οριοθετημένοι χώροι στους οποίους θα κινούνται οι μαθητές των τάξεων υπό την επίβλεψη των εφημερευόντων εκπαιδευτικών. Ο αριθμός των μαθητών είναι τόσος, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα της τήρησης των αποστάσεων στα διαλείμματα. Θα σας παρακαλούσαμε να συζητήσετε πολύ με τα παιδιά σας και να τους τονίσετε : α. τους κανόνες υγιεινής των χεριών β. την τήρηση των αποστάσεων και γ. ότι το διάλειμμα – στη συγκυρία που βιώνουμε – δεν είναι διάλειμμα του τρεξίματος και του άνευ ορίων παιχνιδιού, αλλά ένα διάλειμμα ξεκούρασης , κολατσιού και συζήτησης με τους/τις συμμαθητές/τριες τους, τηρώντας όσο μπορούν τις αποστάσεις. Οι μαθητές θα πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους καπέλο και ατομικό μπουκαλάκι με νερό, διότι δε θα επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να πιει νερό ένα παιδί βάζοντας τα χείλη του στη βρύση.

5. Οι μαθητές θα προετοιμάζονται για τα μαθήματα της ημέρας, σύμφωνα με το κανονικό τους πρόγραμμα. Να επισημανθεί ότι θα πρέπει να έχουν μαζί τους όλα τα βιβλία, τετράδια, μολύβια, ατομικά αντισηπτικά μαντηλάκια κλπ, διότι δεν επιτρέπεται να δανειζόμαστε ή να μοιραζόμαστε προσωπικά αντικείμενα. Όποιος μαθητής θα σηκώνεται στον πίνακα, θα πρέπει να έχει μαζί του δικό του μαρκαδόρο για να γράφει. Δε θα διορθώνονται τετράδια και βιβλία. Η διόρθωση θα γίνεται στον πίνακα είτε από το δάσκαλο είτε από κάποιο/α μαθητή/τρια και οι υπόλοιποι θα ελέγχουν τις απαντήσεις τους. Όσοι μαθητές δεν θα προσέλθουν στο σχολείο, θα πρέπει να επισκέπτονται την e-class, διότι ο/η εκπαιδευτικός περιοδικά θα αναρτά υλικό για μελέτη.

6. Η είσοδος των γονέων δεν επιτρέπεται στο σχολείο. Η επικοινωνία των γονέων με τους εκπαιδευτικούς και τη Διευθύντρια του σχολείου μπορεί να γίνεται είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

7. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ οι μαθητές οφείλουν εάν αισθάνονται άρρωστοι ή εκδηλώνουν συμπτώματα ίωσης να παραμένουν στο σπίτι τους. Σε περίπτωση αδιαθεσίας του μαθητή στο σχολείο, ενημερώνεται άμεσα ο γονέας και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας και ακολουθείται το πρωτόκολλο όπως αυτό ορίζεται.

8. Το σχολείο έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλίσει την προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην μονάδα. Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες είμαστε σίγουροι ότι θα επιδείξουν μια αξιοθαύμαστη υπευθυνότητα στο θέμα της τήρησης μέτρων ασφάλειας και προφύλαξης. Τελειώνοντας ευχόμαστε αυτή η δοκιμασία να τελειώσει σύντομα για όλους και να μας επιτρέψει να γυρίσουμε ασφαλείς στις τάξεις που γνωρίζουμε. Παρακαλούμε θερμά τα έντυπα που δίνονται για υπογραφή να επιστρέφονται άμεσα στο σχολείο, να παρακολουθείτε τακτικά το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο και το blog του σχολείου μας για κάθε νεότερη πληροφορία.
Είμαστε στη διάθεσή σας στο τηλ. : 2221023290

                                                                                                                     Από τη Διεύθυνση






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου