Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017

    Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στις 2 Οκτωβρίου 2017 που είχε ως κεντρικό σύνθημα: «Αθλούμαι – Χαράζω το μέλλον», στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση του δασκάλου της Φυσικής Αγωγής, Ηλιάδη Στέλιου.


   Οι δράσεις μας ξεκίνησαν αφού τα παιδιά του σχολείου παρατάχθηκαν σε ζευγάρια ανά τάξη σε όλο το μήκος του προαυλίου . Με το παράγγελμα οι μαθητές αντάλλαξαν όσες περισσότερες πάσες μπορούσαν. Η Α΄ και Β΄ τάξη με μπαλάκια του τένις η Γ΄ τάξη με στεφάνια, η Δ΄ με μπάλες του βόλεϊ , η Ε΄ με μπάλες του ποδοσφαίρου και η ΣΤ΄ με μπάλες του μπάσκετ. Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του θέματος της ημέρας από τον δάσκαλο της Φυσικής Αγωγής και ενημέρωση ότι ο αθλητισμός δεν γίνεται μόνο για ψυχαγωγία, αλλά γιατί μέσα από αυτόν διδασκόμαστε την αυτοπειθαρχία, τη συνεργασία, την ομαδικότητα καθώς και άλλα εφόδια που θα μας βοηθήσουν αργότερα στο να επιτύχουμε τους στόχους μας.    Ενόψει της ημέρας επισκέφτηκαν το σχολείο μας  δύο αθλητές από τον Ηρακλή Χαλκίδας. Μια ομάδα που τα τελευταία τρία χρόνια πρωταγωνιστεί στα αθλητικά δρώμενα της πόλης, όπου αγωνίζεται στην Α1 κατηγορία του Βόλεϊ (Hellenic Volleyball League). Οι παίκτες Μάκης Γκολτσιάκης και Νίκος Μακρυγιάννης συνοδευόμενοι από τον Τάσο Σαλεμή (Προπονητή), αλλά και τη Μασκότ της ομάδας, τον γνωστό «Χαλκιλέων» μίλησαν στα παιδιά για την προσπάθεια και την πορεία του Ηρακλή Χαλκίδας, τις δυσκολίες του πρωταθλητισμού και στη συνέχεια μπήκαν στο γήπεδο, έκαναν προπόνηση στα μεγάλα παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ και έπαιξαν διάφορα παιχνίδια με τους μικρότερους.

Επίσης, έγινε προβολή ταινιών σε όλες τις τάξεις. Η Γ΄ και η ΣΤ΄ τάξη παρακολούθησαν μια ταινία του National Geographic που δείχνει ότι η φύση έχει εξοπλίσει τη ζωή με στοιχεία και ικανότητες που θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν και ολυμπιονίκες σε ενδεχόμενη Ολυμπιάδα Ζώων (Θερινή Ολυμπιάδα). Η Δ΄ και Ε΄ παρακολούθησαν ένα ντοκιμαντέρ «Τα παιδιά του Ανέμου», που παρουσιάζει την προσπάθεια και τις δυσκολίες για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας Ιστιοπλοΐας για τους Ολυμπιακούς του Ρίου.
Μέσα από αυτές τις δράσεις, τις οποίες χαρήκαμε όλοι, μαθητές και δάσκαλοι, φαίνεται ότι ο αθλητισμός δεν μας κάνει μόνο καλούς αθλητές αλλά μας βοηθά να χαράξουμε ένα επιτυχημένο μέλλον.


Ευχαριστούμε θερμά τους αθλητές της ομάδας βόλεϊ «Ηρακλή Χαλκίδας» για τον χρόνο που αφιέρωσαν στους μαθητές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: