Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

6η Μαρτίου Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού  • Όλες οι τάξεις του σχολείου μας στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού ασχοληθήκαμε δίνοντας έμφαση στο να γνωρίσουμε το φαινόμενο αλλά και να μάθουμε πώς να το αντιμετωπίζουμε. 
  • Στο σχολείο μας το "Παρατηρητήριο Σχολικής Βίας" ενημερώνεται επαγρυπνεί συζητεί με μαθητές και γονείς και γι αυτό το λόγο δεν έχουμε άσχημα περιστατικά μέχρι στιγμής. 
  • Οι μαθητές μας την ημέρα αυτή χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, οι μεγάλες τάξεις (Δ', Ε', ΣΤ΄) και οι μικρές (Α΄, Β', Γ') και ενημερώθηκαν από το δάσκαλο του σχολείου μας, κ. Γιώργο Παπανικολάου, μέλος του παρατηρητηρίου σχολικής βίας του σχολείου μας,σε δύο μονόωρα βιωματικά σεμινάρια.
               Οι μεγάλες τάξεις ενημερώθηκαν για το φαινόμενο μέσα από την ιστοσελίδα που έχει αναρτήσει ο ίδιος δάσκαλος του σχολείου μας και περιλαμβάνει παρουσιάσεις, βίντεο κόμικς και εργασίες παλαιοτέρων μαθητών και το κυριότερο γραμμή επικοινωνίας όπου οι μαθητές και οι γονείς μπορούν να καταγγέλλουν συμπεριφορές και καταστάσεις που τους ενοχλούν. Στη συνέχεια οι μαθητές ασχολήθηκαν με τα κόμικς της σελίδας, τα οποία είναι εργασίες συμμαθητών τους και με αυτή την αφορμή συζήτησαν μεταξύ τους για συμπεριφορές και τρόπους αντιμετώπισης της σχολικής βίας.
              Οι μικροί μας μαθητές παρακολούθησαν μια παρουσίαση για τη σχολική βία σε απλοποιημένη μορφή. Στη συνέχεια μέσα από την παρουσίαση τους τέθηκε το ερώτημα "καρφί" ή "ήρωας", γιατί πρέπει να μάθουν να διακρίνουν τις έννοιες ενημερώνω για τη σχολική βία και δεν κρατάω το στόμα μου κλειστό "ήρωας", αλλά και δεν "καρφώνω" τους συμμαθητές μου για ασήμαντα πράγματα, συμπεριφορά που αποτελεί και αυτή σχολική βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου